Επιστροφή & Ανταλλαγή

Ως πελάτης μας, πιστεύουμε ότι πρέπει να αισθάνεστε καλά για την αγορά σας. Σας παρέχουμε λεπτομερείς περιγραφές και φωτογραφίες, ώστε να μπορείτε να λάβετε τεκμηριωμένη απόφαση μαζί με φιλική εξυπηρέτηση πελατών όλο το 24ωρο. www.adidas-outlet.net με την πεποίθηση ότι τα στοιχεία μας υποστηρίζονται από την 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Εάν λάβετε ένα στοιχείο που δεν είναι όπως περιγράφεται, θα επιστρέψουμε το 100% της τιμής αγοράς, συν το κόστος αποστολής που ενδεχομένως έχετε υποστεί.

Πολιτική επιστροφής
1. Μπορείτε να επιστρέψετε στοιχεία εντός 7 ημερών από την αγορά
Πρέπει να επιστραφούν με την αρχική τους συσκευασία. Κατά την επιστροφή των αντικειμένων συνιστάται ιδιαίτερα να λάβετε απόδειξη απόσπασης. Δεν μπορούμε να δεχθούμε την ευθύνη για τα αγροτεμάχια που χάθηκαν στη διαμετακόμιση.

2. Όλα τα παραγγελθέντα στοιχεία είναι τα σωστά αντικείμενα που επιλέγετε εδώ Σας υποσχόμαστε το σωστό πακέτο παραγγελιών. Έτσι, αν επιστρέψετε τα σωστά στοιχεία για επιστροφή χρημάτων: όλα τα επιστραφέντα στοιχεία υπόκεινται σε κάποια αμοιβή ανανέωσης. Τα έξοδα αποστολής και διεκπεραίωσης δεν επιστρέφονται.

3. Δεν καλύπτουμε το κόστος αποστολής των επιστροφών ή των ανταλλαγών
Δεν θα είστε υπεύθυνοι για τα έξοδα αποστολής και διεκπεραίωσης. Επιπλέον, συνιστούμε να προσθέσετε tracking και ασφάλεια για την προστασία σας, καθώς δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για χαμένες αποστολές.

4. Η άμεση επιστροφή της τιμής των αγαθών θα εκδοθεί μόλις ληφθούν όλες οι προαναφερθείσες πληροφορίες.
Η πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε για την αρχική αγορά θα πιστωθεί με την αρχική τιμή. Ενώ στην πραγματικότητα, θα έχετε μια επιστροφή του 95% της αρχικής τιμής, δεδομένου ότι το άλλο 5% θα χρεωθεί από την τράπεζα. Η επιστροφή χρημάτων θα καταχωρηθεί στον λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας εντός 5-10 ημερών από τη λήψη των επιστροφών. Εάν υπάρχουν προβλήματα με την επιστροφή χρημάτων, ένα μέλος της ομάδας εξυπηρέτησης πελατών μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

5. Επικοινωνήστε μαζί μας με το αναγνωριστικό παραγγελίας σας για να λάβετε βοήθεια
Πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας πριν στείλετε τα στοιχεία πίσω. Όλα τα στοιχεία που μας έχουν αποσταλεί πρέπει να είναι στην αρχική τους κατάσταση. Δεν φοριέται, μεταβάλλεται ή πλένεται, με όλες τις ετικέτες συνδεδεμένες. Τα φθαρμένα ή βρώμικα αντικείμενα θα επιστραφούν σε εσάς.
Πολιτική Ανταλλαγής

Όλα τα προϊόντα μας καλύπτονται από πολιτική 15 ημερών για ανταλλαγή.
Αν συνειδητοποιήσετε ότι έχετε κάνει λάθος και θέλετε να ακυρώσετε την παραγγελία σας ή εάν πρέπει να λάβετε ένα στοιχείο που έχετε παραγγείλει ότι είναι ελαττωματικό, κατεστραμμένο ή όχι, αυτό που παραγγείλατε, επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατόν. Όλα τα στοιχεία που μας έχουν αποσταλεί πρέπει να είναι στην αρχική τους κατάσταση. Δεν φοριέται, μεταβάλλεται ή πλένεται, με όλες τις ετικέτες συνδεδεμένες. Τα φθαρμένα ή βρώμικα αντικείμενα θα επιστραφούν σε εσάς.

Σημείωση:
Η παραγγελία μπορεί να μην είναι δυνατή μετά τη μεταφορά των προϊόντων. Εάν θέλετε να επιστρέψετε ή να ανταλλάξετε, είστε υπεύθυνοι για το τέλος αποστολής. Επομένως, παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί κατά την τοποθέτηση μιας παραγγελίας και να είστε σίγουροι ποιο στοιχείο θέλετε να αγοράσετε.

Υποβάλετε την αίτηση επιστροφής ή ανταλλαγής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην υπηρεσία serviceonline.karen@gmail.com με τις πληροφορίες που ζητούνται παρακάτω και θα σας στείλουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο αποστολής των στοιχείων επιστροφής για επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγή, συνήθως μέσα σε 24-48 ώρες

Πίσω